Bergviksvägen 91, Bromma

På ICA-butiken hade taket gjort sitt. Vid en inspektion upptäcktes hål i råsponten, rostig plåt, slitna takpannor och mossa som börjat växa här och var. Vatten hade läckt in och skadat träkonstruktionen under taket.

För att ge taket nytt liv tillverkades och monterades ny fotränna längs med takfoten, vilket passade perfekt ihop med de nya tegelröda takpannorna. Takkuporna, ventilationsrör och taklucka var även de i samma färg, och tillsammans med den ljusgrå fasaden fick butiken ett fint och gemytligt helhetsintryck. På de tidigare takkuporna satt en träram runt fönstret, men för att ge ett mer enhetligt intryck beslutade man att takkuporna skulle få en helinklädnad i plåt. De vita fönsterkarmarna ramar in fönstret på ett vackert vis.

Det nya taket är beräknat att hålla i många, många år framöver. För att underlätta detta monterades en gångbrygga längs med nocken, vilken gör det möjligt att utföra det underhållsarbete som alltid krävs på tak.

Ett snörasskydd längs med takfoten gör att alla som går på trottoaren nedanför slipper oroa sig för nedglidande snö och is.

Bilder från renoveringen