Brf gamla Brandstationen får nytt tak

Med skog och natur i alla väderstreck är Hedenhösvägen i Huddinge ett perfekt ställe för de boende att slappna av och ta det lugnt på. När det upptäcktes att det gamla taket hade börjat sjunga på sista versen beslutades det att ett nytt och fräscht plåttak skulle läggas snarast möjligt, så att man slapp oroa sig för läckage och omfattande skador på byggnaden. Taket bestod av ett lätt undertak med masonitskivor, reglar samt betongpannor. Takstolarna sackade och lutade snett.

Arbetet blev till att riva gamla masonitskivorna, förstärka samtliga takstolar med nya strävor (stödben) och rakt konstruktionsvirke där råspont skulle monteras, montera ny råspont, underlagspapp, hängrännor, stuprör samt taksäkerhet.

Tegelröd plåt i så kallad bandtäckning lades, dubbelfalsad, där plåten löper i hela längder från taknock till takfot. Plåttäckningen runt skorstenarna (eller ventilationsrören?) är även den i röd plåt, och dessa kröns av vackert rundade omegahuvar som skyddar mot fallande snö och regn.

För att göra det enkelt för underhållsarbete att utföras monterades en gångbrygga längs med hela taknocken, och ett snörasskydd fångar upp eventuell snö och is som kan glida nedför taket under töväder.

De boende i huset kan nu helt ägna sig åt det som de vill ägna sig åt, utan att behöva ha det orosmoment som ett läckande tak innebär i tankarna.

Bilder från renoveringen