Nytt tätt tak åt Brf Studenten 1 i Johanneshov

Svart plåt i så kallad bandtäckning användes – plåtstycken i hela rader från taknock till takfot. Även skorstenarna och ventilationsrören kläddes i svart plåt och skapar därmed ett enhetligt intryck.

För att göra det möjligt att enkelt och säkert beträda taket och utföra underhållsarbete monterades en gångbrygga längs nocken.

Längs takfot monterades nya hängrännor som kopplades till nya stuprör. Snörasskydd monterades också längs hela takfoten på båda sidor av taket. Det hindrar snö och is från att glida ner under töväder, vilket gör det säkert för de boende och besökare att röra sig nedanför taket samtidigt som det skyddar hängrännorna mot snömassor.

Under takfoten skrapades och målades de synliga delarna av takets brädor vilket gav hela huset ett nyrenoverat intryck.De boende i fastigheten kan nu känna sig trygga i vissheten att de har ett fackmannamässigt utfört plåttak, som garanterat kommer att hålla i många år framöver. De kan därför fokusera på det som är viktigt i livet, utan att behöva oroa sig över läckor och fuktskador.

Bilder från renoveringen