Tegeltak med plåt i ärggrön nyans
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Banérgatan – Stockholm

Banérgatan - Stockholm

Plåtslageri

BRF

Helomläggning på Banérgatan i Stockholm

Med ett materialval som tar Stockholms byggnadstekniska historia i åtanke, får detta vackra tak ett nytt liv med ny vacker plåt mot gatan.

Den breda rännan mot gatan, en så kallad gesimsränna, hade läckt vilket hade lämnat spår på fasaden inunder.

Vid rivningen av den gamla plåten upptäcktes gamla konstruktionsfel inunder där det tidigare vindsvåningsbygget hade utförts. Isolering fick rivas, takstolar fick förstärkas, ny råspont och plywood, isolering med diffusionsöppen duk, strukturmatta mellan underlagsduk och plåt och slutligen ny helsvetsad gummiduk av Resitrix i gesimsrännan samt ny tidsenlig skivtäckt plåttäckning som vacker följer takets vackra rundning.

De vackra kuporna krävde hög fackmannamässig kompetens för att bli perfekt in i minsta detalj.

Den klassisk ärggröna nyansen, är ett typiskt inslag bland Stockholms takåsar.

Längs takfallen mot gatan monterades takstegar, vilka gör det möjligt att enkelt och säkert utföra framtida underhållsarbete som snöskottning och rensning av rännor.

Kompetens Plåtslageri har löst ytterligare en bostadsrättsförenings bekymmer med smarta lösningar och hög kompetens så att föreningens medlemmar kan ägna sin tid åt det goda i livet.

Tegeltak med plåt i ärggrön nyans
3-7
Tegeltak med plåt i ärggrön nyans

Relaterade kundcase

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.