Brf Sulitelma 9 får nytt tak

Nött och fläckig plåt, här och var angripen av rost, är inget som man som bostadsrättsförening vill ha på sitt tak. När denna rost inte bara har drabbat skorstensinklädnaderna utan även gångbryggan på taket, är det verkligen hög tid att något görs åt saken.

Detta är vad Brf Sulitelma 9 på Tranebergsvägen 94-96 hade insett, och därför anlitade de takläggare och plåtslagare för att återigen göra taket vackert, säkert och tätt.

Takpannorna byttes ut och ersattes med snygga tegelröda pannor av ytbehandlad betong. Plåten, som verkligen hade börjat sjunga på sista versen, blev ersatt med röd plåt som gick i ton med de nya takpannorna.

Dessutom uppdaterades taksäkerheten. Där det tidigare var en risk bara att försöka röra sig längs med taket, är taksäkerhetsdetaljerna nu uppdaterade för att motsvara de senaste säkerhetsbestämmelserna.

De boende kan nu slappna av och slippa oroa sig för läckage och skador på innertak och övriga delar av fastigheten, och kan nu istället lägga uppmärksamheten på det de verkligen vill lägga den på.

 

Bilder från renoveringen