Din plåtslagare i Botkyrka
Kontakt
Kontakta oss för en offert
Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.
Kontakta oss via formulär
Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.
Våra tjänster
De tjänster vi erbjuder inom tak
Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig!
Fakta
Om Botkyrka
Botkyrka är en kommun i Stockholms län med Tumba som centralort. Kommunen gränsar till bland annat Ekerö, Huddinge och Haninge.
Invånare: 94 606 (2019)
Yta: 222,3 km²
Årsta torg – Årsta
Tegelbergsvägen – Bromma
Prästgårdsvägen – Upplands Väsby
Lokevägen – Djursholm
Korta vägen – Tyresö
Frågor & svar
Vanliga frågor
Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.
Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?
Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.
För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.
När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?
Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.
Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.
Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.
Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.
En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.
Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.
Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?
Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.
Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?
Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.
Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.