Plåtslagare i verkstad
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare i Norrtälje

Din kompetenta plåtslagare i Norrtälje

Plåtslagare

Plåtslagare Norrtälje

 

Vi jobbar med takläggning i Norrtälje!

Vi är det professionella valet när du behöver hjälp med plåtarbeten i Norrtälje kommun. Plåtslageri är vårt kompetensområde och oavsett om behöver hjälp med en helomläggning av ditt tak eller plåtdetaljer så har vi kunskapen och erfarenheten att utföra bästa sortens plåtarbeten, även på K-märkta tak.

Vi har kunskapen och erfarenheten att leverera plåtarbeten av högsta kvalitet i Stockholms län. Behöver du takvård i Norrtälje hjälper vi gärna till.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Vi är din kompetenta plåtslagare i Norrtälje

När taket börjar bli gammalt och slitet rekommenderar vi alltid en helomläggning så att allting blir ordentligt gjort och man slipper oväntade kostnader. Vi erbjuder alla tjänster inom plåtslagning och hjälper våra kunder med att välja den med mest hållbara och lönsamma lösningen för deras tak.

När våra välutbildade plåtslagare utför plåtarbeten så följer de alltid de regelverk som finns och de kontrolleras även av en oberoende besiktningsman i Norrtälje. Vi har lång erfarenhet och hög kompetens inom kulturmärkta tak och vi renoverar K-märkta tak med stor varsamhet och känsla.

Plåtdetaljerna på ett tak är viktiga att få till på rätt sätt och ofta är det dessa som skiljer en bra plåtslagare från en mindre bra. Vi tar plåtdetaljerna på största allvar och våra plåtslagare är specialutbildade för utforma dem på ett professionellt sätt.

Vi förbereder plåten som sedan blir till ditt tak i våra högfunktionella maskiner i vår plåtverkstad och med hjälp av blandning av modern teknik och vår gedigna kunskap av plåthantverk kan vi leverera plåtarbeten av en genomgående hög kvalitet.

 

Vi kan Norrtälje

I Norrtälje kommun finns många trevliga fastigheter och äldre byggnader med mycket charm och vi under våra verksamma år fått förtroendet att lägga om plåttak och utföra andra takarbeten i området som våra kunder blivit mycket nöjda med – vilket våra goda referenser vittnar om. Vi kan allt inom plåt och levererar alltid plåtarbeten som är fackmannamässigt utförda till våra kunder.

Tveka inte att höra av dig till oss när du behöver anlita en skicklig plåtslagare i Norrtälje.

 

Norrtälje - en idyllisk skärgårdskommun

Norrtälje är skärgårdskommunen norr om Stockholm som länge har varit en populär plats för sommarhus och för turister att besöka under sommaren, mycket tack vara det idylliska läget i vid havet och grönskande natur. Här finns många möjligheter till ett aktivt friluftsliv och i centralorten Norrtälje finns gott om möjligheter till att uppleva kultur på någon av stadens museer. Stadens mysiga och charmiga stadskärna har historia från medeltiden vilket man kan se tecken från här och var och genom staden ringlar Norrtäljeån för att tillslut mynna ut i Ålands hav.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

KP-100-3

Fakta

Om Norrtälje kommun

 

Norrtälje är den till ytan största kommunen i Stockholms län och gränsar i syd till de andra Stockholmskommunerna Vallentuna, Sigtuna och Österåker. Från centralorten Norrtälje är de cirka 68 kilometer med bil till centrala Stockholm.

Invånare: 62 392 (2019) Yta: 6030,42 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad