Plåtslagare i verkstad
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare i Södertälje

Din kompetenta plåtslagare i Södertälje

 

Plåtslagare

Plåtslagare Södertälje

 

Vi är din expert på plåttak i Södertälje!

Välkommen till oss på Kompetens Plåtslageri! Vi är den kunniga och erfarna plåtslagaren som utför plåtarbeten av högsta kvalitet i Södertälje. Vi har erfarenhet av allt inom plåt och om du behöver en plåtslagare i Södertälje har du kommit rätt!

Vi hjälper dig med helomläggning av ditt tak eller med plåtdetaljer. Vi har kompetensen och erfarenheten att leverera plåtarbeten på allra högsta nivå, och det gäller även k-märkta tak. Kompetens Plåtslageri är det professionella valet när du behöver hjälp med plåtarbeten i Stockholm.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Takläggning Södertälje

 

Våra tjänster innefattar att hjälpa våra kunder att hitta den bästa lösningen för deras tak, som både är en ekonomisk lösning och har lång livslängd.

En vanlig fråga vi får är om man ska lägga om hela taket eller laga det när ett äldre plåttak börjar gå sönder. Oftast rekommenderar vi att göra en helomläggning, då lappning snabbt blir olönsamt och resultatet sällan blir helt bra.

Vi är även specialiserade på kulturmärkta tak och våra plåtslagare vet vad som krävs för att renovera K-märkta tak med omtanke och känsla för byggnadens ålder och utseende.

Ventilationstrummor, skorstenar och andra plåtdetaljer är viktigt att få till på ett bra sätt och ofta är det detaljerna som skiljer en professionell plåtslagare från en mindre seriös. Vi på Kompetens Plåtslageri är specialutbildade inom plåtdetaljer och tänker på helheten.

Vi förbereder den plåt som sedan kommer att bli ditt tak i våra högfunktionella maskiner i vår plåtverkstad och med hjälp av blandning av ny teknik och vår gedigna kunskap om traditionellt plåthantverk kan vi leverera plåtarbeten på den högsta nivån.

 

Vi kan Södertälje

 

I mångsidiga Södertälje finns en stor variation av bostadsområden och många fastigheter av olika slag. Kompetens Plåtslageri har under årens gång gjort flera plåtarbeten i kommun och har fått goda referenser från kunder som är nöjda med våra högkvalitativa plåttak. Våra plåtslagare lägger alltid plåttak på ett fackmannamässigt sätt och kan därför lämna långa garantier till våra kunder. Hör av dig till oss när du behöver ta hjälp av en skicklig plåtslagare i Södertälje.

 

Södertälje - en expansiv kommun med många möjligheter

 

Södertälje är en kommun som har växt stadigt under de senaste 50 åren, vilket inte är så konstigt med tanke på att det finns många trevliga bostadsområden att bosätta sig i samtidigt som stora företag som Astra Zeneca och Scania lockar med många arbetstillfällen. I Södertälje kan du på landet, när vatten eller citynära i bostadsområden som Blombacka, Nykvarn, Glasberga Sjöstad eller Pershagen. Ett vacker läge nära Mälaren och skärgården, ett levande kultur-och idrottsliv och närheten till Stockholm gör Södertälje kommun till en attraktiv plats att bo på.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

Karta över Södertälje.

Fakta

Om Södertälje kommun

Södertälje kommun ligger i Södermanland och centralorten Södertälje är den största staden i landskapet. Närheten till riksvägarna E4 och E20 gör att Södertälje ligger på pendlingsavstånd till Stockholm och förbinder kommunen med resten av Sverige.

Invånare: 98 830 (2019) 
Yta: 694 km²

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad