Plåtslagare i verkstad
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare i Täby

Din kompetenta plåtslagare i Täby

Plåtslagare

Plåtslagare i Täby

 

Vi hjälper dig med plåttak i Täby!

Vi är Kompetens Plåtslageri – det kompetenta valet när du ska anlita en plåtslagare i Täby Kommun.

Vi är i grund och botten ett familjeföretag som har arbetat med plåt och tak sedan 1979 och idag är vi inne på den tredje generationen plåtslagare.

Vi har många års erfarenhet bakom oss och en stor yrkesskicklighet. Vi arbetar alltid med stort engagemang och en fingertoppskänsla. Vi erbjuder helomläggning, plåtdetaljer och gör även renoveringar på K-märkta tak.

Våra skickliga plåtslagare arbetar dagligen för att leverera plåtarbeten av högsta kvalitet till våra kunder samt arbetar med en hög service.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Söker du plåtslagare i Täby?

Det är få platser på ett hus som utsätts för stora påfrestningar än ett tak. Vi finns här och erbjuder alla tjänster inom plåtslagning och hjälper gärna till att ta fram den bästa och mest lönsamma lösningen för just ditt tak.

En vanlig fråga man kan ställa sig är om man ska satsa på att börja lappa om det äldre, slitna plåttaket eller om man ska lägga om det. I de flesta fallen svarar vi att en helomläggning är det bästa. på grund av att lappning snabbt blir oekonomiskt och resultatet sällan blir perfekt i längden.

När du anlitar oss för ett plåtarbete följer våra plåtslagare regelverk och arbetet kontrolleras även av en oberoende besiktningsman. Vi har kompetensen och att renovera K-märkta tak och vet vad som krävs för att lägga ett nytt tak som passar husets stil och tidsanda.

Plåtdetaljerna på ett tak har viktiga funktioner. Det betyder att det spelar en stor roll hur dessa utformas. Arbetet är avgörande och är ofta det som faktiskt skiljer en proffsig plåtslagare mot en som inte är lika seriös.

På Kompetens Plåtslageri är vi specialiserade på plåtdetaljer och våra plåtslagare lägger ner mycket själ och hjärta i att utföra takarbeten på största allvar.

Vår plåtverkstad är 465 km2 stor och har flera moderna maskiner som vi använder för att bearbeta plåten som kommer att bli ditt tak och med hjälp av ny teknik tillsammans med det traditionella hantverket kan vi leverera plåtarbeten av högsta kvalitet till våra kunder.

Vi kan Täby

Täby är en intressant kommun som har växt mycket de senaste åren, vilket inte är så konstigt med tanke på det Stockholmsnära läget och vacker natur. KOmpetens Plåtslageri har gjort flera olika plåtarbeten i Täby kommun och god kännedom om området. Med vår erfarenhet och kompetens inom plåtslagning gör att vi kan lämna långa garantier till våra kunder och garantera att våra plåtarbeten utförs på ett fackmannamässigt sätt Tveka inte att kontakta oss när du behöver anlita en professionell plåtslagare i Täby.

 

Täby - en naturskön tillväxtkommun

Täby kommun är en attraktiv kommun att bo i med flera omtyckta bostadsområden som Gribbylund, Skarpäng och Hägernäs Strand. Täby kommun har växt de senaste åren och det som lockar människor att bosätta sig i kommunen är dels närheten till natur och hav samtidigt som Stockholm City ligger på ett bekvämt pendlingsavstånd. I Täby centrum finns goda möjligheter till shopping och allt service som man kan tänkas behöva för ett gott vardagsliv.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

Karta över Täby.

Fakta

Om Täby kommun

Täby är en expansiv kommun strax norr om Stockholm. Roslagsbanan, som trafikeras av SL, sammanbinder kommunen med huvudstaden och inom kommunen går flera busslinjer som förbinder kommunens olika delar med Roslagsbanan och tunnelbanan. Närheten till Arlanda kopplar samman Täby med resten av världen.

Invånare: 71 734 (2019) 
Yta: 71,22 km²

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad