Plåtslagare i verkstad
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare i Uppsala

Din kompetenta plåtslagare i Uppsala

Plåtslagare

Plåtslagare Uppsala

 

Din plåtslagare i Uppsala

Vi är din plåtslagare i Uppsala och hjälper till med alla typer av plåtarbeten.

Kompetens Plåtslageri är ett familjeföretag som har varit med i branschen sedan 1979 och nu är inne på tredje generationen plåtslagare. Med åren har vi blivit experter på plåttak och med vår kompetens och erfarenhet av plåtslageri är vi det professionella valet när du behöver hjälp med plåtarbeten i Uppsala.

Våra skickliga plåtslagare arbetar dagligen mot vårt mål som företag: att leverera plåtarbeten av högsta kvalitet till våra kunder och med vår specialistkunskap hjälper vi dig med allt från minsta plåtdetalj till renovering ett K-märkt tak.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Vi är din kompetenta plåtslagare i Uppsala

Ett taks uppgift är att skydda huset från regn, snö och hårt väder. Som boende vill man gärna slippa läckage och andra eventuella skador.

Vi kan allt om plåttak och hjälper mer än gärna våra kunder att hitta rätt lösning för deras tak. Är du i behov av en renovering eller takläggning ser vi till att komma fram till rätt lösningar för dig.

Vi har en stor plåtverkstad där vi arbetar med moderna maskiner som vi använder för att bearbeta plåten innan den hamnar på ditt tak. För att den ska bli så hållbar som möjligt och passa ditt tak perfekt.

Och det är det som gör att vi kan hålla genomgående hög kvalitet på våra plåtarbeten. Kompetens plåtslageri lägger stor omsorg på plåtdetaljer och våra plåtslagare är specialutbildade för att kunna leverera detaljer på högsta nivå. Vi är ditt plåtslageri i Uppsala!

Vi kan Uppsala

I Uppsala finns många fina och charmiga gamla hus och en hel del K-märkta byggnader och vi på Kompetens Plåtslageri har med åren fått förtroendet att lägga om taket på flera fastigheter i området – vilket har lett till att vi fått god kunskap om Uppsala och dessutom fina referenser från kunder som blivit nöjda med vårt arbete. Inget plåtarbete är för avancerat eller enkelt, för stort eller litet för oss – vi är specialister på plåttak och vi utför alltid våra plåtarbeten på ett fackmannamässigt sätt. Tveka inte att kontakta oss när du letar efter en skicklig plåtslagare i Uppsala.

 

Uppsala – Sveriges fjärde största stad

Uppsala universitet, Fyrisån och historiska byggnader som Uppsala slott och domkyrkan är några saker som är utmärkande för Uppsala, som är Sveriges fjärde största stad. Här finns flera trevliga bostadsområden med både villor och flerbostadshus som Ekeby, Gamla Uppsala, Bärby hage, Höganäs och Slavsta. Den vackra och charmiga stadsmiljön, det ansedda universitet och närheten till Stockholm gör Uppsala till en omtyckt plats att slå sig till ro på.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

KP-100-Usala

Fakta

Om Uppsala kommun

 

Uppsala är den fjärde folkrikaste kommunen i Sverige och ligger i landskapet Uppland. Inom kommunen reser du smidigt med UL-trafiken och det finns flera dagliga tågförbindelser till Stockholm och andra orter i landet. Pendeltågstrafiken till Arlanda flygplats gör att du enkelt kan resa till övriga världen.

Invånare: 229 965 (2019) Yta: 2234 km²

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

2024-03-26 K-plt verkstad-2861