Röda radhus med rött plåttak
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare i Upplands Väsby

Din plåtslagare i Upplands Väsby

Plåtslagare

Plåtslagare i Upplands Väsby

 

Vi fixar ditt plåttak!

Om du är i behov av en plåtslagare i Upplands Väsby har du hittat rätt! Vi är ett familjeföretag som alltid jobbar för att leverera den bästa kvalitén. Vi bemöter våra kunders önskemål samtidigt som de får ett tätt och snyggt tak.

Takets uppgift är främst att skydda mot läckage och regn. Mycket händer på taket under ett år. Det samlas snö, is, skräp, löv och annat beroende på årstid. För att det inte ska bildas läckage eller andra skador behöver taket vara tätt och vara rätt utfört.

Oavsett om taket är i behov av en omläggning eller endast behöver en del korrigeringar så gör vi det bästa för ditt tak och enligt önskemål från dig som kund.

Vi kan med stolthet kalla oss specialister på plåttak eftersom vår kunskap och professionella plåtslagare kan allt ifrån att ta fram minsta plåtdetalj till att utföra avancerade renoveringar av K-märkta tak.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Plåt för både Brf:er och privatpersoner

Våra takarbeten omfattar stora bostadsrättsföreningar samt att vi även gör tak åt privatpersoner.

Vi jobbar alltid för ditt bästa och har en dialog under hela arbetets gång där vi dokumenterar allt vi gör så att du hänger med på vad som sker.

Vi följer såklart också branschens regler och när taket är klart granskas det av en oberoende besiktningsman.

Skorstenar och ventilationstrummor som plåtdetaljer är ofta takets svara länkar samtidigt som de har otroligt viktiga funktioner. Vi är utbildade inom plåtdetaljer och lägger alltid ner extra tid och omsorg när vi monterar dem på taket för att få det snyggt och väl utfört.

I vår plåtverkstad arbetar vi med högfunktionella maskiner som vi använder för att bearbeta plåten innan den blir ditt tak. Genom att blanda modern teknik med traditionellt hantverk har vi hittat ett arbetssätt som gör att vi kan hålla hög kvalitet på alla våra plåtarbeten.

 

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

Skärmavbild 2023-12-28 kl. 12.13.47

Fakta

Om Upplands Väsby

 

Upplands Väsby är en del av tätorten Upplands Väsby och Sollentuna, samt centralort i Upplands Väsby kommun i Stockholms län. Europaväg 4 och Ostkustbanan går genom orten. 

 

Invånare: 41 449 
Yta: 14,17 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad