Plåtslagare i verkstad
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare i Nacka

Din kompetenta plåtslagare i Nacka

Plåtslagare

Plåtslagare Nacka

 

Plåttak i Nacka

Vi är Kompetens Plåtslageri – det professionella valet för plåtslageri i Nacka. Vi är i grund och botten ett familjeföret som sedan 1979 har samlat på oss bred kompetens inom plåttak!

Med en stor skicklighet inom vårt yrke och stort engagemang strävar vi dagligen mot vårt mål: att leverera plåtarbeten av högsta kvalitet. Våra duktiga plåtslagare vet vad som krävs för att utföra plåtarbeten av alla dess slag: från minsta plåtdetalj till renovering av ett K-märkt tak.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Vi är din kompetenta plåtslagare i Nacka

Vi erbjuder våra kunder allt inom plåttak och tar fram den bästa och mest ekonomiska lösningen för deras tak.

Vi får ofta frågan om man ska laga det som går när taket börjar bli dåligt eller om man ska lägga om hela taket. Vi tycker oftast att en helomläggning alltid är det bästa valet för att det alltid ger bäst resultat och är mest lönsamt i längden.

Våra välutbildade och engagerade plåtslagare arbetar alltid efter branschens regelverk och våra plåtarbeten granskas av en oberoende besiktningsman. K-märkta tak kräver noggrann omvårdnad och vi har kompetensen om hur man renoverar dessa tak med hänsyn till byggnadens ålder och utseende.

När du anlitar oss kan du alltid känna dig trygg genom hela arbetets gång och även efter. Vi uppdaterar dig löpande med information som arbetsplan, kostnader och har en tydlig dialog. Allt för att det ska upplevas seriöst och för att inga missförstånd ska uppstå.

Vi kan Nacka

Nacka är en fantastisk kommun att bo och leva i och vi på Kompetens Plåtslageri har under åren fått förtroendet att utföra flera plåtarbeten runt om i kommunen – vilket har gjort att vi både har fått bra koll på området och många fina referenser från nöjda kunder.

Med vår kompetens och långa erfarenhet inom plåtslagning kan vi lämna långa garantitider på våra plåtarbeten och även garantera att de utförs på ett fackmannamässigt sätt Tveka inte att höra av dig till oss när du behöver anlita en kompetent plåtslagare i Nacka.

 

Nacka - Sveriges snabbast växande kommun

I Nacka kommun finns det många omtyckta bostadsområden att slå sig till ro i, som till exempel Järla Sjö, Saltsjö-Duvnäs, Boo Gård eller de exklusiva områdena Saltsjöbaden och Solsidan. I kommunen finns inte mindre än 13 naturreservat, där Nackareservatet är ett av Sveriges mest besökta och var man än befinner sig i kommunen är det nära till vatten i form av hav eller sjö. Det natursköna läget och närheten till Stockholm city gör Nacka kommun till en av de kommuner som växer snabbast, både i Stockholm län och i Sverige.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

Karta över Nacka.

Fakta

Om Nacka Kommun


Nacka kommun är en kommun som växer stadigt och som ligger i landskapen Södermanland och Uppland. Pendlare reser enkelt med busstrafik till och från Slussen eller via Saltsjöbanan, och år 2026 beräknas tunnelbanan vara utbyggd till Nacka.

Invånare: 105 130 (2019) 
Yta: 128,83 km²

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad