2024-03-26 K-plt verkstad-2861
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare i Sollentuna

Din kompetenta plåtslagare i Sollentuna

Plåtslageri

Plåtslagare Sollentuna

 

Har du ett plåttak i Sollentuna?

Vi är Kompetens Plåtslageri – det professionella valet när du behöver anlita en plåtslagare i Sollentuna kommun. Med vår gedigna kunskap och erfarenhet arbetar vi för att leverera plåtarbeten av högsta kvalitet till våra kunder i och runt om Stockholms län – allt från plåtdetaljer, till helomläggningar och renovering av K-märkta tak.

För oss på Kompetens Plåtslageri är bara det bästa gott nog och vi utför alltid våra plåtarbeten med stort engagemang och fingertoppskänsla.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Vi är din kompetenta plåtslagare i Sollentuna

Vi och vårt plåtslageri erbjuder allt inom plåtslagning och med vårt stora kunnande hjälper vi dig ta fram en hållbar och ekonomisk lösning för ditt tak.

Våra kunder är ofta osäkra och frågar ofta om man ska välja att lägga om hela taket eller börja lappa det när ett äldre plåttak börjar bli dåligt. Oftast ger vi rådet att göra en helomläggning, då lappning i de allra flesta fall inte blir lönsamt i längden.

Våra duktiga och erfarna plåtslagare följer alltid gällande regelverk när de utför plåtarbeten på tak och en fristående besiktningsman kontrollerar sedan arbetet. K- märkta tak behöver varsam hantering och vi har kompetensen om hur man renoverar kulturmärkta tak med känsla för husets utseende och ålder.

 

Ventilationstrummor, skorstenar och andra plåtdetaljer är viktigt att få till på rätt sätt och många gånger är det arbetet med dessa som skiljer en professionell plåtslagare från en mindre seriös. Vi är specialutbildade på plåtdetaljer och våra skickliga plåtslagare sätter ära i att vara bäst.

Vi förbereder plåten till ditt tak i någon av våra högfunktionella maskiner i vår plåtverkstad på 465 km2 och genom av blandning av vår kunskap om plåthantverk och modern teknik levererar vi plåtarbeten på genomgående hög nivå.

Vi kan Sollentuna

I Sollentuna kommun finns en stor variation av byggnader från olika tidsperioder och vi på Kompetens Plåtslageri har fått förtroendet att göra en hel del plåtarbeten i kommunen – vilket har lett till att vi har fått bra koll på området och många fina referenser från nöjda kunder. Med vår kompetens och långa erfarenhet inom plåtslageri kan vi utföra plåtarbeten på ett fackmannamässigt sätt vilket också innebär att vi kan lämna långa garantier till våra kunder. Kontakta oss på Kompetens Plåtslageri när du behöver anlita en kunnig plåtslagare i Sollentuna.

 

Sollentuna - en hemtrevlig kommun norr om Stockholm

Norr om Stockholm ligger Sollentuna kommun som är en omtyck kommun att bosätta sig i. Här finns flera naturreservat och sjöar med fina badstränder och populära bostadsområden som Vaxmora, Helenelund och Edsviken. I Sollentuna finns många möjligheter till ett aktivt frilufts- och idrottsliv och även ett stort utbud av kultur för såväl vuxna som barn. Det finns flera köpcentrum och butiker i kommunen samtidigt som Stockholm city med dess stora utbud ligger en kort resa ifrån.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

Karta över Sollentuna.

Fakta

Om Sollentuna

 

Sollentuna kommun är en del av Stockholms län och ligger i de södra delarna av Uppland. I Sollentuna finns goda kommunikationsmöjligheter med E4 som korsar kommunen, tågtrafik på Ostkustbanan och flera stopp i SL:s pendeltågstrafik samtidigt som Arlanda flygplats ligger på pendlingsavstånd.
 

Invånare: 73 660 (2019) 
Yta: 57,96 km²

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad