Plåtslagare i verkstad
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare på Lidingö

Din trovärdiga plåtslagare på Lidingö

Plåtslagare

Plåtslagare Lidingö

 

Är du i behov av nytt plåttak på Lidingö?

Äger du en bostad eller en fastighet på Lidingö och är i behov av en omläggning eller endast behöver fixa några defekter på ditt plåttak så finns vi här.

Vi är Kompetens Plåtslageri – som är det professionella och självklara valet när du ska anlita en plåtslagare på Lidingö. Vi jobbar alltid efter våra kunders önskemål och för att få till den bästa kvalitén.

Under åren som vi har existerat har vi lyckats samla på oss en stor och bred kunskap inom plåt och vi tror på ärlighet och att göra våra kunder nöjda genom att leverera hög kvalité. Ett tak ska vara slittåligt och hålla tätt. Det är det absolut viktigaste.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Vi utför plåtarbeten stora som små

För att ett tak ska göra sitt jobb – alltså skydda mot regn och vind så är det a och o att det är monterat på rätt sätt med ett slittåligt material.

Vi erbjuder allt inom plåttak och hjälper gärna till med att ta fram den bästa lösningen för ditt tak, oavsett om det behöver en omläggning eller korrigering av småfel.

Vi följer alltid branschens regelverk och våra plåtarbeten granskas av en oberoende besiktningsman, och detta är för att våra kunder ska vara och känna sig trygga i deras affär.

Vi har också en helt egen plåtverkstad som är 465 km2 stor. Där arbetar vi dagligen med flerfunktionella maskiner som bearbetar plåten innan den slutligen hamnar på taket. Genom kombination av modern teknik och vår kunskap om  kan vi hålla en hög nivå på alla våra plåtarbeten.

Vi vet med oss att takets plåtdetaljer kan göra stor skillnad och att det är de små detaljerna som man kan skilja en skicklig plåtslagare mot en som inte är lika skicklig.

Våra plåtslagare är specialutbildade på plåt och arbetar med glädje för att bli bäst!

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

Skarmavbild-2021-10-14-kl.-13.31

Fakta

Om Lidingö kommun

 

Lidingö är en stor kommun med massa grönområden och idylliska bostadsområden samtidigt som det finns en fläng av stadsliv. Lidingö gränsar till bland annat Nacka och Danderyd. 

Invånare: 48 123 (2019) Yta: 51,05 km²

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad