Plåtomläggning på BRF i Bromma
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare i Bromma

Din kompetenta plåtslagare i Bromma

PLåtslagare

Plåtslagare Bromma

 

Söker du plåtslagare i Bromma?

Vi arbetar med plåttak i Bromma! Stora omläggningar samt plåtdetaljer.

Vi är ett familjeföretag som sedan 1979 med en stor målmedvetenhet har arbetat för att göra plåtarbeten av allra högsta kvalitet. Idag är vi inne på tredje generationen plåtslagare.

Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av branschen. Vi kan allt inom plåt och våra erfarna och skickliga plåtslagare har kompetensen för att ta fram allt från minsta plåtdetalj till att utföra den mest avancerade renoveringen av ett K-märkt tak.

Kompetens Plåtslageri är det professionella valet när du behöver hjälp med plåtarbeten i Bromma.

 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Vi är din kompetenta plåtslagare i Bromma

 

Vi engagerar oss alltid och tar fram den bästa lösningen, som både är ekonomisk och hållbar, för våra kunders tak. Vi får ofta frågan om man behöver göra en helomläggning när ett äldre plåttak börjar gå sönder, eller om man endast kan laga de skador som uppkommit.

Vanligtvis råder vi våra kunder att lägga om hela plåttaket, då lappning snabbt blir olönsamt och resultatet sällan blir helt perfekt.

När våra duktiga och välutbildade plåtslagare utför plåtarbeten gör de det efter rådande regelverk och våra arbeten kontrolleras alltid av en fristående besiktningsman.

Våra plåtslagare är även specialiserade på K-märkta tak och har lång erfarenhet av att renovera kulturmärkta tak med den varsamma omsorg som ett sådant tak behöver.

Plåtdetaljerna på taket har ofta viktiga funktioner och ska dessutom se bra ut. Vi är specialutbildade på att arbeta med plåtdetaljer och lägger extra vikt vid att utföra dessa på allra högsta nivå.

I vår stora plåtverkstad har vi flera anpassade maskiner som vi använder när vi förbereder plåten som kommer att bli ditt tak och det är genom kombinationen av modern teknik och traditionellt hantverk som vi kan hålla en genomgående hög kvalitet på alla våra plåtarbeten.

Kompetens Plåtslageri tillhör den välrenommerade takfirman DM TAK, där vi står för spetskompetensen inom plåttak i företagsgruppen. Tillsammans har vi hög kompetens och lång erfarenhet inom takläggning och plåtslageri.

Vi kan Bromma

I natursköna Bromma finns många trevliga bostadsområden med charmiga fastigheter från olika tidsperioder och en hel del K-märkta fastigheter. Om du har ett hustak i Bromma som behöver en takrenovering så finns vi här.

Vi på Kompetens plåtslageri har fått förtroendet att utföra flera plåtarbeten hos kunder runt om i Bromma vilket har gjort att vi har god kännedom om området och har fått många goda referenser från nöjda kunder. Vi utför alltid våra plåtarbeten på ett fackmannamässigt sätt och kan därför lämna långa garantier till våra kunder. Hör av dig till oss när du vill anlita en kompetent plåtslagare i Bromma.

 

Bromma - den härliga trädgårdsstaden

Det är bland annat närheten till city, det vackra läget invid Mälaren och de många naturreservaten och grönområdena som gör Bromma till attraktiv slå sig till ro i. Här finns service i form av  primärvård och skola och goda möjligheter till shopping, friluftsliv och idrott.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

Karta-Bromma

FAKTA

Om Bromma

Bromma är en del av Stockholms Kommun och tillhör området Västerort. I Bromma kan du resa med tunnelbanans gröna linje, tvärbanan samt den lokala Nockebybanan, och Bromma flygplats sammankopplar området med flera delar av Sverige och världen.

Invånare: 71 000 
Yta: 25,99 km²

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad