Plåtslagare i verkstad
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare i Huddinge

Din kompetenta plåtslagare i Huddinge

Plåtslagare

Plåtslagare Huddinge

 

Vi fixar ditt plåttak i Huddinge!

Vi är familjeföretaget som sedan 1979 samlat på oss hög kompetens och lång erfarenhet inom plåtslageribranschen.

Om du är i behov av en plåtslagare i Huddinge så har du kommit helt rätt. Vårt mål är att göra dig som kund nöjd innan, under och efter arbetets gång. Vi är nu inne på tredje generationen plåtslagare som arbetar hos oss med siktet och syftet att leverera plåtarbeten av högsta kvalitet.

Våra erfarna och professionella plåtslagare kan allt ifrån att ta fram minsta plåtdetalj till att utföra avancerade renoveringar av K-märkta tak. Kompetens Plåtslageri är det kompetenta valet när du behöver anlita en plåtslagare i Huddinge.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Vi är din plåtslagare i Huddinge

Inget jobb är för litet för oss. Vi tar på oss det du som kund önskar och jobbar för att ge ditt tak ett vackert utseende samtidigt som det skyddar mot regn och annat dåligt väder. Vi hjälper dig och tar fram en ekonomisk och långsiktig lösning.

Vi får ofta frågan om man verkligen behöver göra en helomläggning när ett gammalt plåttak börjar bli dåligt, eller om man endast kan reparera de skador som uppstått genom att lappa taket. Oftast så rekommenderar vi att lägga om hela plåttaket, då lappning snabbt blir olönsamt och resultatet sällan blir helt bra.

Vi följer branschens regler och arbetet granskas alltid av en oberoende besiktningsman. Våra plåtslagare har även mångårig erfarenhet och stor ödmjukhet inför fastigheters utseende och ålder.

 

Även skorstenar och ventilationstrummor har viktiga funktioner och är ofta takets svaga länkar. På Kompetens Plåtslageri är vi specialutbildade inom plåtdetaljer och lägger alltid ner extra omsorg när vi tillverkar och monterar dem.

I vår plåtverkstad har vi högfunktionella maskiner som vi använder dagligen för att bearbeta plåten innan den blir ditt tak och genom att kombinera modern teknik med traditionellt hantverk har vi hittat ett arbetssätt som gör att vi kan hålla hög kvalitet på alla våra plåtarbeten.

Vi kan Huddinge

I Huddinge finns många trevliga bostadsområden av olika karaktär och vi på Kompetens Plåtslageri har utfört många plåtarbeten i kommunen under vår verksamma tid. Därför har vi bra koll på området och även en hel del goda referenser från kunder som är nöjda med de arbeten vi utfört. För oss är inget jobb är för litet eller för stort, för avancerat eller enkelt – vi är specialist på plåttak och utför alla våra plåtarbeten på ett fackmannamässigt sätt. Tveka inte att kontakta oss när du behöver anlita en skicklig plåtslagare i Huddinge.

 

Huddinge - med möjlighet att bo nära naturen

Huddinge kommun är till folkmängden sett den näst största kommunen i Stockholms län och här finns kommundelar med egna centrum som Skogås, Flemingsberg och Trångsund. Nästan en tredjedel av kommunens yta är naturreservat vilket gör att det finns många möjligheter till friluftsliv och att bo nära naturen. Stora institutioner som Huddinge Sjukhus och Södertörns högskola ger möjlighet att studera och arbeta inom kommun medan Stockholm city ligger på ett bekvämt pendlingsavstånd.

Karta-Huddinge

Fakta

Om Huddinge

Huddinge kommun ligger söder om Stockholm och tillhör landskapet Södermanland. Från Flemingsberg kan du resa med både pendeltåg och fjärrtåg och kommunens östra delar trafikeras av Nynäsbanan. I väster går tunnelbanans röda linje mot Norsborg som har en station i Vårby.
 

Invånare: 112 772 (2019) 
Yta: 140,50 km²

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad