Plåtslagare i verkstad
  1. Start
  2. /
  3. Plåtslagare på Vaxholm

Din kompetenta plåtslagare på Vaxholm

 

Plåtslagare

Plåtslagare Vaxholm

 

Vi lägger ditt plåttak

Takets viktigaste uppgift är att skydda bostaden från läckage som det kan bli om vattnet letar sig in i taket. Därför är det jätte viktigt att taket läggs rätt från början och att man lagar skador om det uppkommer.

Oavsett om ditt tak är i behov av en helomläggning eller behöver lagas så finns vi här. Vi på Kompetens Plåtslageri har varit ett familjeföretag från start och genom åren har vi samlat på oss hög kompetens och lång erfarenhet av plåtslageri.

Vi ser till att hitta den bästa lösningen för dig och ger dig löpande information under arbetet.

Vi kan idag med stolthet kalla oss specialister på plåttak eftersom vår kunskap och professionella plåtslagare kan allt ifrån att ta fram minsta plåtdetalj till att utföra avancerade renoveringar av K-märkta tak. Kompetens Plåtslageri är det kompetenta valet när du behöver anlita en plåtslagare på Vaxholm.

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du kontakta oss? Inga problem! Du kan mejla, ringa eller besöka oss. Du kan också fylla i formuläret här till höger så hör vi av oss så snart som möjligt. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri taköversyn.

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress

Vi kan plåttak

Vi kan plåt och gör takarbeten på stora bostadsrättsföreningar och hos privatpersoner. Vi vill alltid bemöta våra kunders önskemål och har därför en tydlig dialog under hela arbetets gång och informerar löpande så att man hänger med på vad som sker.

Vi följer alltid branschens regler och när arbetet väl är klart granskas det av en oberoende besiktningsman.

Skorstenar och ventilationstrummor är oftast takets svaga länkar men har också de viktigaste funktionerna. Vi är utbildade inom plåtdetaljer och lägger alltid ner extra tid och omsorg när vi monterar dem på taket.

I vår plåtverkstad har vi högfunktionella maskiner som vi använder för att bearbeta plåten innan den blir ditt tak. Genom att blanda modern teknik med traditionellt hantverk har vi hittat ett arbetssätt som gör att vi kan hålla hög kvalitet på alla våra plåtarbeten.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder flera olika tjänster inom tak. Så oavsett om du behöver ett helt nytt tak, takrenovering eller plåtslageri, finns vi här för dig! 

Karta över Stängnäs.

Fakta

Om Vaxholm

Vaxholm är en tätort i Uppland och centralort i Vaxholms kommun, Stockholms län, belägen på Vaxön.

Invånare: 11 877 
Yta: 160 ha

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Hur kan man förlänga plåttakets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga plåttakets livslängd. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och inspekterar ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på om taket är i behov av reparation.

För att förebygga rost på taket är det även bra att måla plåttaket, eftersom rost till slut leder till hål i plåten. Ett nytt plåttak brukar klara sig i ca 15 år utan att behöva målas om. Därefter är det normalt att plåttaket målas om vart 7:e år.

När man lägger om sitt plåttak, hur påverkas dom boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning, spikning och bearbetning av plåten på plats.

Ställning monteras som skydd för plåtslagare och förbipasserande på marken.

Rivningsmaterial läggs i container eller byggsäckar och upptar oftast plats på marken.

Nytt material behöver ibland förvaras på marken innan det lyfts upp till taket.

En del ytor på marken kan bli upptagna vissa tider under takrenoveringen.

Regeln är dock att det skall vara städat och material och utrustning skall ligga ordningsamt, vare sig det är på marken eller uppe på taket. Arbetsplatsen skall arrangeras så att tillträde och utrymning för boende och eventuell räddningspersonal fortfarande kan ske utan hinder.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, hur brant det är och hur mycket detaljer det finns, så som skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor. Efter att ha inspekterat taket kan man göra en tidsuppskattning.

Kan man lägga om sitt plåttak på vintern?

Ja, det går bra att göra. Dock är det några saker som plåtslagarna måste ta hänsyn till. Underlagspappen bör förvaras i värme innan monteringen. Varm underlagspapp är mer följsam vilket underlättar vid omläggningen. När plåten läggs måste underlaget vara fritt från snö och is. Därför kan presenningar läggas på taket, även om taket är tätt från den nya underlagspappen.

Ett vanligt missförstånd när det gäller takomläggning på vintern, är att taket läcker värme. Det som gör att huset håller varmt, är isoleringen. Så värmen i huset påverkas inte av att taket läggs om.

Plåtslagare i verkstad