Villa i Uppsala med takpannor och röd plåt
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Almungevägen – Uppsala

Almungevägen - Uppsala

Plåtslageri

Villa

Helomläggning på Almungevägen i Uppsala

Det charmiga röda huset med vita knutar var i stort behov av en takomläggning, då det hade upptäckts att det gamla taket hade gjort sitt och att en risk för läckage fanns. En helrenovering av taket genomfördes, där det fick nya fräscha takpannor och matchande röd plåt.
På den så kallade frontespisen, utbyggnaden framtill på taket, var taklutningen alltför liten för att takpannor ska kunna användas.

Takpannor kräver en viss lutning för att vattnet ska kunna rinna av det, och är lutningen alltför liten får man använda exempelvis plåt. Därför monterades plåt på frontespisen, i så kallad bandtäckning – hela skivor som löper från taknock ner till takfot.

Detta gjordes även på taket på förstukvisten. Även längs med takets gavlar monterades röd plåt i så kallade ”indragna gavelbeslag” vilka ger en karaktäristisk look åt huset. Samtidigt som det löste problemet med att huset faktiskt var byggt något ”romb-format” sett uppifrån.

Några av skorstenens pipor förlängdes plåtrör och så kallade kinahattar högst upp – pricken över i:et på detta vackra hus i Uppsala.

Villa i Uppsala med takpannor och röd plåt
Villa i Uppsala med takpannor och röd plåt

Relaterade kundcase

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.