Plåtdetaljer i rött
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Bergviksvägen – Bromma

Bergviksvägen - Bromma

Plåtslageri

BRF

Helomläggning på Bergviksvägen i Bromma

På ICA-butiken hade taket gjort sitt. Vid en inspektion upptäcktes hål i råsponten, rostig plåt, slitna takpannor och mossa som börjat växa här och var. Vatten hade läckt in och skadat träkonstruktionen under taket.

För att ge taket nytt liv tillverkades och monterades ny fotränna längs med takfoten, vilket passade perfekt ihop med de nya tegelröda takpannorna. Takkuporna, ventilationsrör och taklucka var även de i samma färg, och tillsammans med den ljusgrå fasaden fick butiken ett fint och gemytligt helhetsintryck. På de tidigare takkuporna satt en träram runt fönstret, men för att ge ett mer enhetligt intryck beslutade man att takkuporna skulle få en helinklädnad i plåt. De vita fönsterkarmarna ramar in fönstret på ett vackert vis.

Det nya taket är beräknat att hålla i många, många år framöver. För att underlätta detta monterades en gångbrygga längs med nocken, vilken gör det möjligt att utföra det underhållsarbete som alltid krävs på tak.

Ett snörasskydd längs med takfoten gör att alla som går på trottoaren nedanför slipper oroa sig för nedglidande snö och is.

Plåtdetaljer i rött
Plåtdetaljer i rött
Plåtdetaljer i rött
Plåtdetaljer i rött
Gamla plåtdetaljer i rött

Relaterade kundcase

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.