Essinge brogatan 15 Lilla Essingen bild 1 (kopia)
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Essinge Brogata – Lilla Essingen

Essinge Brogata - Lilla Essingen

Plåtslageri

BRF

Helomläggning på Essinge Brogata på Lilla Essingen

På detta hus högt upp på Lilla Essingen höjd, fick ett tak nytt liv med ny och fräsch plåttäckning.

De gamla betongpannorna och plåten hade sett sina bästa dar, och det fanns risk för läckage vilket skulle kunna leda till omfattande och dyra skador.

I samråd med erfarna plåtslagare på Kompetens plåtslageri beslutade fastighetsägaren att takpannorna skulle ersättas med plåt i så kallad bandtäckning.

Efter att de gamla takpannorna hade rivits, undertaket reparerats, en gammal skorsten rivits, och ny underlagspapp lagts, monterade man så den nya plåten. Den går i perfekt harmoni med fasadens röda färg, och det hela ger ett genomtänkt och enhetligt helhetsintryck.

Man löste fotrännan med brantare fall än vanligt på grund av att burspråkstak skapar som egna små tak som ”skär” igenom övriga takets ”linje”. Att hitta speciella lösningar på taket är plåtslagarnas vardag och gör alla tak unika.

Nytt rött plåttak på Lilla Essingen
Nytt rött plåttak på Lilla Essingen
Nytt rött plåttak på Lilla Essingen
Essinge brogatan 15 Lilla Essingen bild 5 (kopia)
Nytt rött plåttak på Lilla Essingen
Nytt rött plåttak på Lilla Essingen
Nytt rött plåttak på Lilla Essingen

Relaterade kundcase

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.