BRF med tegelröd plåt
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Hedenhösvägen – Huddinge

Hedenhösvägen - Huddinge

Plåtslageri

BRF

Helomläggning på Hedenhösvägen i Huddinge

Med skog och natur i alla väderstreck är Hedenhösvägen i Huddinge ett perfekt ställe för de boende att slappna av och ta det lugnt på. När det upptäcktes att det gamla taket hade börjat sjunga på sista versen beslutades det att ett nytt och fräscht plåttak skulle läggas snarast möjligt, så att man slapp oroa sig för läckage och omfattande skador på byggnaden. Taket bestod av ett lätt undertak med masonitskivor, reglar samt betongpannor. Takstolarna sackade och lutade snett.

Arbetet blev till att riva gamla masonitskivorna, förstärka samtliga takstolar med nya strävor (stödben) och rakt konstruktionsvirke där råspont skulle monteras, montera ny råspont, underlagspapp, hängrännor, stuprör samt taksäkerhet.

Tegelröd plåt i så kallad bandtäckning lades, dubbelfalsad, där plåten löper i hela längder från taknock till takfot. Plåttäckningen runt skorstenarna (eller ventilationsrören?) är även den i röd plåt, och dessa kröns av vackert rundade omegahuvar som skyddar mot fallande snö och regn.

För att göra det enkelt för underhållsarbete att utföras monterades en gångbrygga längs med hela taknocken, och ett snörasskydd fångar upp eventuell snö och is som kan glida nedför taket under töväder.

De boende i huset kan nu helt ägna sig åt det som de vill ägna sig åt, utan att behöva ha det orosmoment som ett läckande tak innebär i tankarna.

BRF med tegelröd plåt
BRF med tegelröd plåt
Ny taklucka i röd plåt
Gammalt tak på BRF
Gammalt tak på BRF

Relaterade kundcase

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.