Rött plåttak
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. IKANO – Årsta torg

IKANO - Årsta torg

Plåtslageri

BRF

Helomläggning på Årsta Torg

Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn som i praktiken använts sedan länge. Speciellt för Kompetens Plåtslageri är att grundaren av företaget, nuvarande ägarens far, vuxit upp där i krokarna och lekt på det torg där företaget nu lagt nytt tak på Familjebostäders centrumbyggnad. 

Nytt tak var på tiden! Det gamla inte bara flagade utan även läckte. Så till den grad på sina ställen att en av takstolarna ruttnat. Vilket bevisar att även ett väl lagt plåttak behöver underhållas. Nu har vi lagt om taket i tidsenlig stil men med modern kvalitet. Rivit bort allt det gamla, givetvis. Lagat sånt som var ankommet. Lagt nytt undertak av brädor och ovanpå detta, en modern underlagspapp från marknadsledande Mataki.

Den nya plåten är varmförzinkad stålplåt som vi bestrukit på undersidorna med linolja. För att bibehålla det tidigare utseendet har vi använt tidsenliga korta enmetersplåtar som vi dubbelfalsat för hand. Och så de viktiga detaljerna och säkerhetsåtgärderna: Smidda rännkrokar till fotrännan, skarpa falsade stuprörsvinklar. Och uppdaterat taksäkerheten med gångbryggor, takstegar och snörasskydd. På ett ställe har vi tillverkat ett snörasskydd av ”Årstamodell” och monterat det likt original. 

Nu ska taket ligga till sig några år innan det målas med linoljefärg.

Rött plåttak
Rött plåttak
Rött plåttak
Rött plåttak

Relaterade kundcase

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.