Nytt plåttak
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Tak byts från shingel till plåttak

Tak byts från shingel till plåttak

Plåtslageri

Villa

Helomläggning där taket byts från shingel till plåttak

Vatten har en oroväckande förmåga att leta sig in nästan var som helst och orsaka omfattande skador, och det gamla uttjänta taket på detta radhus var ett tydligt exempel på detta. Här hade regn- och smältvatten lyckats tränga in under taket på den allt för lågt lutande takkupan och förstöra det underliggande virket, och hade till och med börjat orsaka fuktskador som var klart märkbara inifrån huset.

När det nya plåttaket lades var det inte en dag för tidigt, och renoveringen innebar ett otroligt lyft för fastigheten som helhet.

Nytt takstolsvirke monterades med ny högre taklutning på takkuporna för att förbättra avrinningen. Ny råspont som stabilt underlag, ny underlagspapp som skyddar effektivt mot fukt och kondens, till sist dubbelsfalsad plåt.Den nya svarta plåten monterades i hela stycken från taknock till takfot – så kallad bandtäckning. Takkupan fick nya väggar i form av vitmålad panel, som passar perfekt ihop med de rena linjerna i bandtäckningen.

De boende kan nu ägna sig åt det som är viktigt i livet, utan att behöva oroa sig över läckor och skador på taket. De kan även vara trygga i att detta tak kommer att hålla dem torra i många, många år framöver – garanterat.

Nytt plåttak
Svart plåttak
Tak under renovering
Gammalt tak
Gammalt tak
Gammalt tak

Relaterade kundcase

Nytt plåttak Årsta torg
16 april, 2024

Årsta torg – Årsta

Årsta torg - Årsta Plåtslageri Fastighet Helomläggning på Årsta torg Årsta centrum började planeras 1943. Tio år senare var det färdigbyggt. Årstaplan hette platsen då. 1990 bytte den, på de boendes begäran, namn till Årsta Torg, vilket var ett namn s...
Gul villa med svart plåttak
11 april, 2024

Tegelbergsvägen – Bromma

Denna vackra villa på Tegelbergsvägen i Bromma fick ett nytt plåttak i svart kulör, det nya taket kommer hålla tätt i många år så de boende kan känna sig trygga.
Röda radhus med röda plåttak
11 april, 2024

Prästgårdsvägen – Upplands Väsby

Kompetens Plåtslageri fick förtroendet att utföra en plåtomläggning på dessa radhus på Prästgårdsvägen i Upplands Väsby. Det nya taket av dubbelfalsad plåt i röd kulör passar fint ihop med den röda fasaden. De boende kan känna sig trygga med ett tätt ta...
Plåttak på villa i ärggrön kulör
11 april, 2024

Lokevägen – Djursholm

Denna unika villa i Djursholm fick en plåtomläggning, det nya vackra taket passar perfekt ihop med fasaden och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.
Villa med nytt svart plåttak
11 april, 2024

Korta vägen – Tyresö

Denna villa på Korta vägen i Tyresö fick en plåtomläggning av taket med plåt i svart färg. Resultatet blev otroligt fint och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hålla i många år framöver.